Uvjeti kupovine

 

Kontakti za upite i informacije

“Sunašce”, internetska trgovina za bebe
Antuna Štera 19, 42000 Varaždin
OIB obrta: 29272988861
Žiro-račun (HPB): 2390001-1100368925
IBAN: HR6023900011100368925

E-pošta: info@sunasce.hr

Na broj mobitela 099 796 94 69 možete nas kontaktirati i SMS-om i to 0-24 sata

 

Uvjeti poslovanja i kupovine

Ovi UVJETI POSLOVANJA I KUPOVINE obvezujući su za “Sunašce”, internetska trgovina za bebe, u daljnjem tekstu “Prodavatelj” – tako i za stranu koja kupuje, u daljnjem tekstu “kupac”, te uređuju uvjete naručivanja, plaćanja, isporuke kao i pritužaba i povrata proizvoda koji se prodaju putem ove trgovine.

Pristup ovoj internetskoj trgovini (www.sunasce.hr) i podacima koji se na njoj nalaze podliježe dolje navedenim uvjetima poslovanja. Korištenjem internetske trgovine “Sunašce” obvezujete se poštivati sljedeće uvjete te se smatra da ste prilikom registracije i/ili kreiranja narudžbe pristali na iste. Sve sadržaje ove internetske stranice koristite na vlastitu odgovornost.
Kupac je svaki posjetitelj stranice koji se registrira na našoj stranici ili naruči barem 1 proizvod.
Prodavatatelj je “Sunašce”, internetska trgovina za bebe, A. Štera 19, Varaždin.

“Sunašce” zadržava pravo izmjene sadržaja ove internetske stranice bez ikakvih prethodnih najava, pojašnjenja i bez navođenja razloga.

1. Uvjeti kupovine
Sve iskazane cijene izražene su u kunama.
Prodavatelj nije u sustavu PDV-a.
Sve karakteristike proizvoda (cijene, rokovi isporuke,  akcije, pogodnosti, načini plaćanja i dostave) vrijede u trenutku zaključenja narudžbe.
Isporučitelj proizvoda je obrt “Sunašce”,internetska trgovina za bebe, A. Štera 19, 42000 Varaždin.

2. Naručivanje proizvoda
Narudžbe se mogu izvršiti svakim danom od 0 do 24 sata. Po zaključenoj narudžbi zaprimit ćete e-mail s potvrdom Vaše narudžbe.
Naručivanje se vrši odabirom željenog proizvoda i njegovih (dodatnih) opcija s padajućeg izbornika u košaricu. Kod personaliziranih proizvoda potrebno je ispuniti sva polja (željene boje, ime, dodaci…) ili ostaviti više podataka u komentaru narudžbe.
Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode kao i opisi proizvoda koji su samo informativni, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima.

Kupac snosi punu odgovornost za točnost i kompletnost podataka unesenih za vrijeme otvaranja korisničkog računa i/ili kupovine, kao i za eventualnu materijalnu i/ili drugu štetu učinjenu bilo prodavatelju, bilo trećim stranama, koja bi mogla nastati kao posljedica unosa netočnih i/ili nekompletnih podataka. Prilikom zaključenja narudžbe, smatra se da je kupac upoznat s našim uvjetima poslovanja, da ih je pročitao te da ih prihvaća.

Unatoč tome, prodavatelj ne može jamčiti da će proizvodi na prodaji u Sunašcu stopostotno zadovoljiti kupčeve potrebe, niti da će biti korisni za bilo koju drugu svrhu osim one za koju su izvorno namijenjeni.

2.1. POZOR: Narudžbu (dalje “ugovor”) u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

3. Plaćanje
3.1
U Sunašcu je moguće platiti:
a) uplatom na žiro račun (internetsko bankarstvo, opća uplatnica – u banci, pošti, Fini) po zaprimljenoj ponudi
b) pouzećem (Napomena: molimo vas da prilikom dovršenja narudžbe u našoj trgovini odaberete opciju dostave pouzećem, kao i opciju plaćanja pouzećem.)
Pošiljka se u prvom slučaju obrađuje, a to znači da se pristupa šivanju i izradi u partnerskom  krojačkom obrtu (osim rijetkih izuzetaka ako je odmah raspoloživ) i šalje tek nakon uplate traženog iznosa na naš žiro račun (ponuda s uputstvima pristiže e-poštom; na njoj piše broj žiro računa, poziv na broj, opis transakcije…), a u drugom slučaju nakon pisane potvrde (e-poštom) o pristanku na preuzimanje i plaćanje navedenim putem.
3.2.Popusti i akcije. Akcije se ne zbrajaju niti ne kombiniraju, ukoliko to nije izričito navedeno. Nakon isteka akcije nije moguće naručiti proizvod po akcijskoj cijeni.
NOVOROĐENAĆKI POPUST od 10% (odnosno 15 % za blizance, trojke…) ostvaruju trudnice i roditelji do 1. godine života djeteta (uz prethodno slanje podataka e-poštom). Popust se ostvaruje izračunom poslanim u ponudi e-poštom, a obračunava se na stalne (nesnižene, neakcijske) cijene. Ukoliko je akcijska cijena niža od cijene s novorođenačkim popustom, prodavatelj se obvezuje izabrati nižu ponudu cijene.
3.3. Dostava se vrši putem dostavne službe. Troškovi dostave i pakiranja su 25 kune (za plaćanje na žiro račun), odnosno 35 kuna (za plaćanje pouzećem).
Svi proizvodi zapakirani su na način da se izbjegne bilo kakvo oštećenje prilikom uobičajenog transporta.

4. Rokovi dostave.
4.1.  Za narudžbe uplaćene po ponudi na naš žiro račun rok dostave je do 12 radnih dana, a za plaćanje pouzećem do 15 radnih dana.
Hitna isporuka: molimo da nas za hitnu izradu narudžbi i isporuku, ili neki drugi željeni rok isporuke, kontaktirate e-poštom radi dogovora.
4.2. Prodavatelj se u slučaju bolesti obvezuje kupce povratno informirati o narudžbi čim to zdravstvene prilike dopuste (sva informiranja i ažuriranja vrši ista osoba – vlasnik/prodavatelj).
4.3. Ukoliko “Sunašce” nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, kontaktirat će kupca i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda. Ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni.
4.4. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda te dogovora s kupcem, izvršit ćemo povrat uplaćenih sredstava bez traženja dodatnog pojašnenja.

5. Jednostrani raskid ugovora
Kupac ima pravo na raskid ugovora sukladno čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača i roku za raskid.
Ugovor kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, te adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana:
- kada je kupcu ili trećoj osobi koju je kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od kupca primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili  odluku kupca o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je odabrao drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Prema čl. 77 st. 1 Zakona o zaštiti potrošača, kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Smatra se da je kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje ili preda robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam (u slučaju korištenja svog prava na jednostrani raskid ugovora).

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU
1. Ime, prezime i adresa potrošača ____________________
2. Prima “Sunašce”, internetska trgovina za bebe, A. Štera 19, 42000 Varaždin; info@sunasce.hr, 099 796 9469
3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe _________________, naručene/primljene dana ______________________
– potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru),
– datum.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati ovdje. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Prodavatelj (“Sunašce”) odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

6. Zaštita sadržaja stranice. Svi sadržaji objavljeni na www.sunasce.hr (tekstovi, grafičke izvedbe, logo, slike, ikone i ostali sadržaj koji nije naveden, ali je objavljen na stranici) vlasništvo su Sunašca ili njegovih dobavljača te njihova neovlaštena upotreba nije dopuštena.
Proizvodi onačeni etiketom “Sunašce” dizajnirani su i napravljeni po narudžbi za potrebe internetske trgovine “Sunašce” od strane proizvođača – poslovnog partnera. (Proizvođač-poslovni partner jamči da koristi sve raspoložive mogućnosti kako bi proizveo proizvode visoke kvalitete, praktične, lagane i zabavne za korištenje, od najkvalitetnijih i najprimjerenijih dostupnih materijala, koristeći suvremena načela izrade, metode i opremu, kako bi Kupcu pružio najveću ostvarivu vrijednost za novac.)
Kupac neće koristiti dizajn proizvoda, kopirati ih niti proizvoditi proizvode identične onima s etiketom Sunašca bez izričitog pisanog ugovora s Prodavateljem.

7. Sigurnost i zaštita podataka
“Sunašce” se obvezuje da će čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke dostupne samo nama a koji su nužni za obavljanje posla. Svi se podaci strogo čuvaju, pažljivo su tretirani, strogo povjerljivi i neće biti prodani, iznajmljivani, objavljeni ili posuđeni.
Sunašce se obvezuje zaštititi osobne podatke kupaca/ korisnika tako što će prikupljati samo osnovne podatke o njima, nužne za ispunjenje vlastitih obveza, informirati kupce/ korisnike o načinu upotrebe prikupljenih podataka, redovito im pružati mogućnost izbora u vezi s upotrebom njihovih podataka, uključujući odluku o tome žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se upotrebljava za marketinške kampanje. Sve se podatke o korisnicima strogo čuva i dostupni su samo zaposlenicima kojima su nužni za obavljanje posla. Svi zaposlenici Sunašca i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

8. Prigovori i reklamacije
Ukoliko imate prigovor na našu uslugu, isti možete uputiti na info@sunasce.hr.
Pisani odgovor putem e-maila dostavit ćemo Vam u roku 15 dana od zaprimljenog prigovora.
Na sve prigovore “Sunašce” se obvezuje odgovoriti i riješiti ih uljuđeno i u maniri dobrog gospodara dajući kupcu za pravo, ali pritom očekujući i od kupca uljuđenu komunikaciju s konstruktivnim primjedbama.

Ispričavamo se za moguće nelogičnosti i pogreške u sustavu. Za sve upite ili nejasnoće možete nas kontaktirati preko e-pošte: info@sunasce.hr

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i suradnji!