Uvjeti kupovine

 

Kontakti za upite i informacije

“Sunašce”, internetska trgovina za bebe
Antuna Štera 19, 42000 Varaždin
OIB obrta: 29272988861
Žiro-račun (HPB): 2390001-1100368925
IBAN: HR6023900011100368925

E-pošta: sunasce.hr@gmail.com (stara adresa: info@sunasce.hr)

Na broj mobitela 099 796 94 69 možete nas kontaktirati i SMS-om i to 0-24 sata

 

Uvjeti kupovine (Predugovorne obavijesti)

Ovi UVJETI KUPOVINE obvezujući su za “Sunašce”, internetska trgovina za bebe, u daljnjem tekstu “Prodavatelj” – tako i za stranu koja kupuje, u daljnjem tekstu “kupac”, te uređuju uvjete naručivanja, plaćanja, isporuke kao i pritužaba i povrata proizvoda koji se prodaju putem ove trgovine.

Pristup ovoj internetskoj trgovini (www.sunasce.hr) i podacima koji se na njoj nalaze podliježe dolje navedenim uvjetima poslovanja. Korištenjem internetske trgovine “Sunašce” obvezujete se poštivati sljedeće uvjete te se smatra da ste prilikom registracije i/ili kreiranja narudžbe pristali na iste. Sve sadržaje ove internetske stranice koristite na vlastitu odgovornost.
Kupac je svaki posjetitelj stranice koji se registrira na našoj stranici ili naruči barem 1 proizvod.
Prodavatatelj je “Sunašce”, internetska trgovina za bebe, A. Štera 19, Varaždin.

“Sunašce” zadržava pravo izmjene sadržaja ove internetske stranice bez ikakvih prethodnih najava, pojašnjenja i bez navođenja razloga.

1. Uvjeti kupovine
Sve iskazane cijene izražene su u kunama.
Prodavatelj nije u sustavu PDV-a.
Sve karakteristike proizvoda (cijene, rokovi isporuke,  akcije, pogodnosti, načini plaćanja i dostave) vrijede u trenutku zaključenja narudžbe (ugovora).
Isporučitelj proizvoda je obrt “Sunašce”,internetska trgovina za bebe, A. Štera 19, 42000 Varaždin.

2. Naručivanje proizvoda
Narudžbe se mogu izvršiti svakim danom od 0 do 24 sata. Po zaključenoj narudžbi (ugovoru) zaprimit ćete e-mail s potvrdom Vaše narudžbe.
Naručivanje se vrši odabirom željenog proizvoda i njegovih (dodatnih) opcija s padajućeg izbornika u košaricu. Kod personaliziranih proizvoda potrebno je ispuniti sva polja (željene boje, ime, dodaci…) ili ostaviti više podataka u komentaru narudžbe.
Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode kao i opisi proizvoda koji su samo informativni, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima.

Kupac snosi punu odgovornost za točnost i kompletnost podataka unesenih za vrijeme otvaranja korisničkog računa i/ili kupovine, kao i za eventualnu materijalnu i/ili drugu štetu učinjenu bilo prodavatelju, bilo trećim stranama, koja bi mogla nastati kao posljedica unosa netočnih i/ili nekompletnih podataka. Prilikom zaključenja narudžbe, smatra se da je kupac upoznat s našim uvjetima poslovanja, da ih je pročitao te da ih prihvaća.

Unatoč tome, prodavatelj ne može jamčiti da će proizvodi na prodaji u Sunašcu stopostotno zadovoljiti kupčeve potrebe, niti da će biti korisni za bilo koju drugu svrhu osim one za koju su izvorno namijenjeni.

2.1. POZOR: Narudžbu (dalje “ugovor”) u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

3. Plaćanje
3.1
U Sunašcu je moguće platiti:
- uplatom na žiro račun (internetsko bankarstvo, opća uplatnica – u banci, pošti, Fini) po zaprimljenoj ponudi iskazanoj u e-mailu s potvrdom narudžbe (ugovora).

Kako se sve narudžbe šivaju po zaprimanju narudžbe i uplate, kao mali obiteljski obrt koji izradu ostvaruje s dugogodišnjim iskusnim šivačkim (proizvodnim) obrtom, te rado slušamo želje kupca te svakoj izradi pristupamo individualno, dovršeni projekt/narudžba je uvijek personalizirana i unikatna, baš za toga kupca. Stoga, kako bismo unaprijedili kvalitetu završenog proizvoda, uplata na žiro račun je jedini način plaćanja. Time nam omogućavate da se posvetimo izradi te da nabavimo potreban (repro)materijal. Kao i u uvijek tijekom našeg 9-godišnjeg poslovanja, uvijek ostajemo dostupni kupcu za eventualne reklamacije, popravke, izmjene i sl. koje su opravdano i objektivno iznesene u skladu sa zakonskim rokom. Hvala vam na razumijevanju!

3.2.Popusti i akcije. Akcije se ne zbrajaju niti ne kombiniraju, ukoliko to nije izričito navedeno. Nakon isteka akcije nije moguće naručiti proizvod po akcijskoj cijeni.
NOVOROĐENAĆKI POPUST od 10% (odnosno 15 % za blizance, trojke…) ostvaruju trudnice i roditelji do 1. godine života djeteta (uz prethodno slanje podataka e-poštom). Popust se ostvaruje izračunom poslanim u ponudi e-poštom, a obračunava se na stalne (nesnižene, neakcijske) cijene. Ukoliko je akcijska cijena niža od cijene s novorođenačkim popustom, prodavatelj se obvezuje izabrati nižu ponudu cijene.

3.3. Dostava se vrši putem dostavne službe GLS ili HP (za male pakete do 2 kg od 1.7.2019.). Troškovi dostave i pakiranja su 25 kuna (za plaćanje na žiro račun).
Svi proizvodi zapakirani su na način da se izbjegne bilo kakvo oštećenje prilikom uobičajenog transporta.

4. Rokovi dostave.
4.1.  Za narudžbe uplaćene po ponudi na naš žiro račun rok dostave je do 12 radnih dana (radni dani su ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak). Rok dostave računa se od datuma vidljive uplate po zaključenoj narudžbi (ugovoru).
Narudžbe koje ne sadrže potpune podatke kupca (ime, prezime, ulica i kućni broj, poštanski broj, grad i br.mobitela) neće se obrađivati dok nam se podaci ne podnesu, čak i ako postoji vidljiva uplata.
Hitna isporuka: molimo da nas za hitnu izradu narudžbi i isporuku, ili neki drugi željeni rok isporuke, kontaktirate e-poštom radi dogovora.
4.2. Prodavatelj se u slučaju bolesti obvezuje kupce povratno informirati o narudžbi čim to zdravstvene prilike dopuste (sva informiranja i ažuriranja vrši ista osoba – vlasnik/prodavatelj).
4.3. Ukoliko “Sunašce” nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, kontaktirat će kupca i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda. Ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni.
4.4. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda te dogovora s kupcem, izvršit ćemo povrat uplaćenih sredstava bez traženja dodatnog pojašnenja.

5. Jednostrani raskid ugovora
Kupac ima pravo na raskid ugovora sukladno čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača i roku za raskid.
Ugovor kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, te adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana:
- kada je kupcu ili trećoj osobi koju je kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od kupca primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili  odluku kupca o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko je odabrao drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Prema čl. 77 st. 1 Zakona o zaštiti potrošača, kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Smatra se da je kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošalje ili preda robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam (u slučaju korištenja svog prava na jednostrani raskid ugovora).

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU
1. Ime, prezime i adresa potrošača ____________________
2. Prima “Sunašce”, internetska trgovina za bebe, A. Štera 19, 42000 Varaždin; info@sunasce.hr, 099 796 9469
3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe _________________, naručene/primljene dana ______________________
– potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru),
– datum.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati ovdje. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Prodavatelj (“Sunašce”) odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

6. Zaštita sadržaja stranice. Svi sadržaji objavljeni na www.sunasce.hr (tekstovi, grafičke izvedbe, logo, slike, ikone i ostali sadržaj koji nije naveden, ali je objavljen na stranici) vlasništvo su Sunašca ili njegovih dobavljača te njihova neovlaštena upotreba nije dopuštena.
Proizvodi onačeni etiketom “Sunašce” dizajnirani su i napravljeni po narudžbi za potrebe internetske trgovine “Sunašce” od strane proizvođača – poslovnog partnera. (Proizvođač-poslovni partner jamči da koristi sve raspoložive mogućnosti kako bi proizveo proizvode visoke kvalitete, praktične, lagane i zabavne za korištenje, od najkvalitetnijih i najprimjerenijih dostupnih materijala, koristeći suvremena načela izrade, metode i opremu, kako bi Kupcu pružio najveću ostvarivu vrijednost za novac.)
Kupac neće koristiti dizajn proizvoda, kopirati ih niti proizvoditi proizvode identične onima s etiketom Sunašca bez izričitog pisanog ugovora s Prodavateljem.

7. Internetsko rješavanje sporova
Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjoj  poveznici.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

8. Trajanje ugovora
Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

9. Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Ova pravila određuju i reguliraju kako Prodavatelj koristi, te štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www.sunasce.hr/esunasce
Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).
Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.
Registracijom na internet stranici www.sunasce.hr/esunasce, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici kupac daje suglasnost da Prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih  Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti prodavatelja na mail adresu sunasce.hr@gmail.com. U slučaju da Kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na sunasce.hr@gmail.com

10. Prigovori i reklamacije
Ukoliko imate prigovor na našu uslugu, isti možete uputiti na sunasce.hr@gmail.com (stara adresa: info@sunasce.hr).
Pisani odgovor putem e-maila dostavit ćemo Vam u roku 15 dana od zaprimljenog prigovora.
Na sve prigovore “Sunašce” se obvezuje odgovoriti i riješiti ih uljuđeno i u maniri dobrog gospodara dajući kupcu za pravo, ali pritom očekujući i od kupca uljuđenu komunikaciju s konstruktivnim primjedbama.

Ispričavamo se za moguće nelogičnosti i pogreške u sustavu. Za sve upite ili nejasnoće možete nas kontaktirati preko e-pošte: sunasce.hr@gmail.com (stara adresa: info@sunasce.hr)

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i suradnji!